Om meg

Mitt navn er Sissel Ekhougen og jeg bor på Jømna, ei lita bygd rett sør for Elverum.

Jeg er oppvokst med rasene Whippet og Schäfer fra barnsben av. Mine besteforeldre var veldig aktive med utstilling med sine Whippets i samarbeid med Brenna Gård, mens min far la sin elsk på Schäferhunden som både bruks- og familiehund.

Da mine foreldre skilte seg da jeg var åtte år var savnet etter hund i huset veldig stort og vanskelig, men mine kjære naboer hadde en Norsk Buhund med navn King som ble min faste tur- og lekekamerat i mange, mange år. Hver dag etter skolen var jeg hos naboen og lånte med meg King. Vi hadde mange fine turer rundt omkring og ble veldig knyttet. 

Selv fikk jeg mine første egne hunder da jeg var 16 år. To omplasseringshunder, schäferen Sheeba og Shih ztuen Freeway. Sheeba ble dessevrre ikke så lenge hos meg, men Freeway og jeg fikk syv år sammen til tross for hans håndfulle bagasje.

Min første Collie fikk jeg i 1994, langhåren Towiso's Big Bico, og det var da jeg fant rasen min, men Schäferen vil alltid har en stor plass i hjertet mitt.

Jeg har holdt kurs og privattimer i mange år, men først i 2009 ble jeg formelt NKK instruktør.

Jeg har både gått og går fremdeles en del kurs hos ulike instruktører innen ulike grener. Dette gjør jeg både for å utvikle meg selv til å bli en bedre hundefører, men også fordi jeg synes variasjon, ulike synspunkter og erfaringer er ett viktig verktøy å ha med seg. Både med tanke på meg selv og mine egne hunder, men også for de som går på kurs hos meg eller søker hjelp av ulike grunner.

Min andre lidenskap er akvariefisk og jeg har hatt akvarier mer eller mindre siden 1990. Derav navnet Aquacollies. I dag har jeg kun to akvarier i drift da tiden dessverre ikke strekker til flere. Deilig å kunne slenge bena på krakken, finne frem strikketøyet og nyte synet i den spennende undervannsverdenen.