3. mai, 2018

Åpent hus

Nå som gjengen "bare" er tre stykker har jeg fjernet bingen på stua om dagen slik at de små nå også har tilgang til sofagruppen. Det går over all forventing å lære de å ikke spise på møbler, tepper, ledninger og planter. Og nesten ingen uhell inne lenger heller da de nå har begynt å gå til verandadøra da de må ut. Flinke, fine jenter det. 

 

De har også fått omgått Jimmy en del både inne og ute. Jimmy er supersnill med valper samtidig som han er veldig klar og tydelig i språket sitt om hva som aksepteres og ikke. Fin mulighet til å lære de små litt hundehøfflighet. Til gjengjeld har han lært dem å stjele og makulere all papp de kan få tak i og hvor de kan grave i hagen uten at jeg ser dem. Sluing! 

 

Jentene har også lært seg at rasling i pose betyr nomnom, at menneskemat er sååå godt og at det lønner seg å tigge for da kan det bli en yoghurtslikk på dem. De er superivrige på mat som godbiter (nesten litt vel intense) men har så smått begynt å skjønne at de må gjøre noe for å få det. F.eks. å komme når de blir ropt på, sitte etc. Men det de ikke liker legger de på gulvet og gnir/ruller seg på før de går sin veg. Skrullinger! 😋

 

Denne uken har jentene også vært på bytur. Først fikk Amanda være med inn på Zoo 1 og titte på seler, Sunny fikk være med inn på Elverum Zoo for å prøve seler og kjøpe seng som de skal få bruke på soverommet inne hos meg den siste uken sammen, før Ada fikk være med inn på Hundekjørerbutikken for å kjøpe sele da vi ikke fant noe på de andre butikkene. Alle var veldig flinke og kom fort over det "skumle". Byturen ble rundet av med en liten luftetur i skogen på Starmoen sammen med moder'n. 

 

Litt spor har det blitt på gutta denne uken også. Darrel fikk to spor på hardt underlag (gress og grus) som er det vanskeligste han synes i hele verden, men han fikset det greit. Faktisk myyye bedre enn i fjor på Sølen da det bare ble tullball hver gang vi prøvde. Men han dekkmarkerer på ALT han finner i grus - bruskorker, plastbiter og what ever. Hmmm... 

 

Det har ikke blitt noe trening på Ariel denne uken da hun tidvis er halt. Vet ikke hva som har skjedd, men trolig har hun tråkket over eller fått en strekk mens hun lekte med de små her hjemme i hagen. Sååå typisk da planen var å ta tak i LP 3 momenter. 

 

I morgen kommer Adas nye familie på besøk før de tar med seg gromjenta hjem på lørdag, så i kveld har hun fått sitt første bad og sin siste kloklipp her hjemme.