16. apr, 2018

7 uker

I går ble det små hele 7 uker og som de har vokst og utviklet seg! Veldig moro å se hvordan de takler ulike utfordringer, hvordan de reagerer på ting og de ulike personlighetene de viser mer og mer av. Siden vi hadde besøk stort sett hele dagen i går ble de veiet i dag og de jeg ikke rakk å klippe klørne på i går fikk stelt neglene sine etter frokosten i dag. 

 

Adam veier nå 6,2 kg!! Blir en kraftig og fin gutt det der. Etter at de hadde vært ute og lekt på tirsdag så jeg at han konet over på det ene frambenet sitt. Jeg fikk full panikk og tenkte at nå hadde han ødelagt seg ute! Kastet meg over div. oppdrettere og andre gode hundefolk for å sjekke om dette var noe de visste hva kunne være og dro til veterinæren med han dagen etter. Heldigvis ble faren avblåst da han kun er litt slarkete i leddet grunnet hurtig vekst og at dette er noe som skjer titt og ofte med hunder av store og mellomstore raser. Prognosen er god og det går seg normalt til i løpet av 2-4 uker fikk jeg beskjed om. Heldigvis gikk det raskere enn som så for leddet hans er faktisk helt normalt allerde nå. Phu!! Adam var superflink hos veterinæren - rolig som skjæra på tunet og bare gikk rundt og snuste på alt som var å snuse på. Han har også vært en veldig rolig og trøtt valp, men denne uken har dette snudd og han er nå like aktiv som sine smågale søstre. Og han er en kraftplugg som elsker å dra i ting - senga dras ut på gulvet, LP-kassa mi som står på kjøkkenet finner jeg ofte igjen i gangen, langlina til Jimmy ute hales og dras i, og jeg er glad jeg har solide skruer i gardinstengene... 

 

Valpene har blitt presentert for litt ulike smaker også denne uken. De har fått tyggebein (som de bare leker med), dentasticks er veldig populært, biffstrimler er visst også veldig godt, ost er rene himmelen mens kjeks og tørrforkuler spises kun dersom de jobbes for ved å f.eks. få de ut av melkekartong. Denne uken skal de få lov til å finne pølsebiter i gresset ute for å bruke nesa si litt.  

 

Alle valpene har nå fått sine hjem og jeg takker mine valpekjøpere ydmykt for tilliten de viser meg ved å faktisk velge å kjøpe valp av meg. Håper dere alle blir fornøyde med de små!

 

Ada skal til Sverige og vil bli stilt ut der samt jobbes med mot LP og bruks.

Adelen skal til Rogaland for å bli gårds- og blodsporhund.

Adam skal til Buskerud for å bli stallgutt og trenes i LP og kanskje litt AG etterhvert.

Amy skal til Moelv for å bli familie- og terapihund, trenes litt i LP og vises litt på utstillinger.

Amanda blir igjen hos oss og jeg gleder meg til å begynne å jobbe med henne!

 

Dagen i går avsluttet vi med at valpene fikk omgås onkel Jimmy ute for første gang. De syntes det var veldig spennende og sto med store øyne og så på at han makulerte en sko - er det lov a lissom?!?!