6. apr, 2018

Første bytur

Fikk endelig ett ordentlig svar fra hjemmesidens drifter - det er ikke mulig å laste opp bilder innimellom teksten på denne siden og kopierer man inn bilder vil ikke disse vises ordentlig (eller i det hele tatt...). Da får jeg kun lagt inn ett bilde per innlegg så da får jeg se om jeg ser meg om etter en annen leverandør eller om jeg bare innfinner meg i at sånn er det...

 

Planen for dagen i dag var igjen utedag på bakken med de små, men når det blåste så surt at det gikk igjennom marg og bein ble det heller en ny biltur. Første stopp var hos dyrlegen for å kjøpe markkur. Valpisene fikk sitte i bilen med døren åpen slik at de kunne få oppleve livet utenfor mens de ventet. Da jeg kom ut så jeg at døra hadde blåst igjen. Forsiktig åpnet jeg døra og forventet litt skremte valper, men der lå de fleste og sov heldigvis. Små tøffinger det! 

 

Neste stopp var butikken til Dr. Clauders her i Elverum. Jeg er jo en råforer på sin hals, men mtp. valpekjøperne ønsker jeg å venne de små til tørrfor også slik at hver enkelt valpekjøper selv kan velge om de vil fore rått eller tørt. De vil få to måltider med rått og ett måltid med tørt frem til de hentes. Så jeg parkerte bilen med døra opp igjen og duret inn for å kjøpe tørrfor og halsbånd med leiebånd til de små. Jannicke og Frode var selv på jobb i dag og da de hørte at jeg hadde de små i bilen ble de invitert inn. Og det var stor stas for både de på to og de på fire. Valpene har jo ikke vært lengre unna huset på egne ben enn verandaen, men de fant fort ut at butikken og lageret slett ikke var skummelt. De løp rundt - tisset, luktet, hilste, undersøkte og smakte på alt og alle. Veldig moro å se at de er så åpne, sosiale og trygge. Og å få skryt for flotte valper da. Hihi!

 

Vel hjemme gjorde jeg ett forsøk på å vaske gulv (det er slettes ikke fort gjort med så hjelpsomme små) før de fikk mat og noen timer på øyet. Benyttet sjansen til å ta en litt lengre tur med Ariel og Jimmy slik at de fikk gått av seg litt de også. 

 

Da sovingen var gjort ble det lekestund på verandaen igjen. Men før vi dyttet inn på markkur måtte de selvfølgelig få prøve sine nyinnkjøpte halsbånd - rødt til jentene og blått til gutten. Jentene synes det egentlig var helt greit å ha på seg, men gutten syntes den rare greia klødde sååå ille gæli. 

 

Vinden hadde reist sin veg da vi kom hjem, men jeg ønsker ikke å gi de for mange inntrykk om gangen og for fort så om været er med oss blir det introduksjon av hagen i morgen.