1. apr, 2018

5 uker

I dag er de små 5 uker og for en fin gjeng med ulike, og på hver sin måte herlige, personligheter de begynner å bli. ❤

 

Både de små og mor trives godt med å ha nesten halve huset til disposisjon selv om det betyr litt mer gulvvask på meg, men de er da midt oppi vaskebøtta, støvsugeren, matlaging og folk som kommer og går. De er noen veldig sosiale små som løper og selv oppsøker besøkende i vindfanget. Ei er så opptatt av å hjelpe de av med sko også så de fleste kommer knapt over dørstokken før de sitter på gulvet i gangen med fanget fullt. De har også begynt å følge etter meg inn på do, men da de alltid stikker av med gulvmatta får de ikke lov til det lenger. Ei har ett rituale hver kveld og morgen med å skyve grindene rundt på stua i protest over å ikke få ligge på selvvalgt plass for natten. Kan tenke dere hvordan den bingen ser ut hver morgen... Så morgenritualet er ganske spikret her - ut med de voksne, sette på kaffen, frem vaskebøtta, moppen og søppelposen etterfulgt av en kaffekopp på verandaen før foring. 

  

Dessverre er det for kaldt ute enda til at de små har fått være ute på bakken, men de får korte turer ut på verandaen og det er stor stas. Det løpes og herjes før de samler seg sammen i Mias gamle seng. Det er så stor stas å være der ute at jeg nå begynner å slite litt med å få alle inn igjen. Få to valper inn, hente to til, hente to til, hente to til...eeeh...hvor mange er inne nå? Bare to! Ut igjen og samle inn flere. På en måte er jeg glad de ikke er flere enn 5. 🙃

  

I dag klippet vi klør mens de var våkne men litt slitne og ingen protesterte. Siden de er 5 uker i dag var det også veiedag. Kjøkkenvekta og bakebollen funket for jentene, men da gutten skulle veies måtte jeg frem med badevekta. Har dessverre ikke fått tatt nye "oppstilte" bilder.

 

Tispe 1 - Aquacollie's Amazing Moonlight - 2515 gram (Reservert)

 Tispe 2 - Aquacollie's Amazing Northernlight - 3026 gram (Ledig)

Tispe 3 - Aquacollie's Amazing Sunlight - 2834 gram (Reservert)

Tispe 4 -Aquacollie's Amazing Starlight - 2973 gram (Reservert)

 Hann - Aquacollie's Amazing Thunderlight - 3400 gram (Ledig)

 

Sånn ellers er Darrel på ferie hos ei som ikke klarer å vente til valpen kan flytte og bare mååå ha en collie i hus (Hihi!), Jimmy er blitt båndhund da snøen gjør at han fint kan spasere over skigarden for å snoke i naboens søppel (Yakki!), fått klemt inn noen skiturer både aleneog i godt selskap og kattene bryr seg døyten om valpene som bokstavelig talt henger i halen på dem.

 

Darrels oppdretter var så snille som tok med seg premiene til Darrel og Ariel for deres oppnådde championater og mestvinnende priser fra Generalforsamlingen hos NCK da de var på valpvisitt her. Darrel ble Norsk Lydighetschampion, Nordisk utstillingschampion og Mestvinnende collie 2017 i lydighet kl. 3 mens Ariel ble Norsk utstillingschampion og Mestvinnende collie 2017 i lydighet kl. 2. Hurra!