3. sep, 2017

NCK Hovedutstilling 2017

Det er ikke ofte jeg melder på utstilling og stiller selv, men siden Ariel manglet det siste CERTET meldte jeg henne både på NKK Lillehammer og NCK's hovedutstilling. Og siden jeg først skulle kjøre to timer så kunne jeg liksågodt melde henne på LP også. Og siden jeg da først skulle bruke en hel dag der så kunne jeg liksågodt melde på Darrel også. 

 

9 av 10 utstillere har flotte, fancy telt - gjett hvem den 10. er...

 

Darrel ble nr. 3 i championklassen med CK og endte tilslutt opp som 3BHK med en fin kritikk. Utfordringen min med å stille han selv er at han blir så i arbeidsmodus at han blir litt flat i øra (gutten tenker vet du...) og når vi løper så drar han på noe så jævlig at jeg nesten ikke klarer å holde han igjen...

 

Darrels kritikk for dommer Carole Smedley:

"Muture boy of good size, pleasing head & forface, nice earset but not using all the time, good neck & shoulders, good topline, nice bone, moved well."

 

Siden man ikke lenger får bytte klasse selv om hunden er blitt champion måtte Ariel stilles i Åpen klasse. Hun var alene i den og fikk Excellent, men dommeren syntes hun ikke var god nok for en CK selv om kritikken var superfin:

"Good head & eye, wellplaced stop, good earset, pleasing neck & shoulders, good bone & feet, moved very easily with drive."

 

Ariel startet i LPII og selv om totalsummen ikke er å juble over så jubler jeg litt for det jeg. Ting vi har trent på i det siste fikk jeg betalt for. Vi har trent myyye på fot da hun har hatt en tendens på å sitte igjen ved start og dette ut under helomvendingen og det gjorde hun ikke i går, hun har vært usikker på å komme på innkalling bakfra fra ruta og i går tjuvstartet hun i iver, på apporteringen har hun tvilt på opptaket og en del ganger fått dobbeltkommando og på avstanden har hun låst seg så dobbeltkommandoene haglet men i går var det kun dobbeltkommando på opp ved fot og det er en stor fremgang for oss.

Ariels program:

Felles sitt - 10

Fri ved fot - 8,5

Stå under marsj - 8,5 

Innkalling med stå - 6,5 (denne er fremdeles veldig vanskelig på stevner)

Ruta - 0 (hun tjuvstartet og jeg kunne ikke smile stort nok over det)

Apportering - 7 (det positive er at hun grep apporten uten å slippe den)

Hopp over hinder - 7,5

Avstand 8 (dobbeltkommando på opp ved fot)

Helhet - 8 

 

Ariels favorittøvelse - avstand (Foto: Berit Klausen)

 

Darrel startet i kl III og var slurvete igjen, men sånn er det når man har fokus på en ting så går det utover noe annet. Vi har hatt fokus på avslutninger da han har vært sleivete der og de fikk vi til i går, men da gikk det utover hovedmomentene i går. Ja, ja vi skal jo ha noe å jobbe med hele tiden. 

 

Darrels program:

Fellesdekk - 10

Fri ved fot - 6,5 (mistet en holdt, men følesen min var en 9'er og det er det som teller 😉 )

Sitt og dekk under marsj - 6 (jeg kløna til øvelsen to ganger så vi misset ett moment)

Innkalling med dekk - 0 (Dekk? Albuene helt ned? Sikker? Si det en gang til gang kanskje?)

Ruta - 6,5 (Dekk? Igjen? Helt ned? Njæ, helt sikker?)

Apportdirigering - 8

Apport over hinder - 8

Neseprøve - 8,5

Fremadsending rundt kjegle - 8,5

Avstand - 9

Helhet - 8

Absolutt ikke så verst med så mange dobbeltkomandoer, men gutten kosa seg og syntes det var så gøy. 

 

Darrel i fellesdekk (Foto: Berit Klausen)

 

Fremover nå skal Darrel ha fokus på FCI3 igjen og Ariel skal få jobbe med kl III, så får vi se hva og når vi starter igjen.

 

Verdens fineste collies med helgens premier