6. jul, 2017

Mange stevner og husmorsferie på Sølen

Jammen har tida flydd fra meg igjen gitt. Rekker knapt hjemom før jeg flyr ut døra igjen og da blir det snaut med tid til å oppdatere siden og bloggen. Siden sist har vi vært på Lp-stevner på Hadeland, Flateby og Løten samt den årlige husmorsferien min på Sølen med NschK. 

 

På Hadeland gikk jeg klasse 3 med Darrel og der klarte vi sommerens mål - å gå ett helt program uten null! Og jammen klarte vi da en 1. premie og delt 6. plass. Kjempemoro!

 

Darrel er klar som egget og i godt humør før vi skal inn i ringen

 

I Flateby gikk det ikke fullt så bra og vi fikk en 2. premie da jeg kosta oss 2 poeng på foten ved å si "Sitt" på avslutningen istedenfor å miste ett halvt poeng for manglende sitt. Da er det notert bak øret.... Også dro vi på oss en null takket være arrogansen hans på neseprøva. 

 

På Løten følte jeg at vi satt godt og langt inni bobla vår og samarbeidet godt. De siste ukene har jeg endret litt på treningen vår hvor jeg feiler han litt tydeligere og jobbet bevisst med at han skal lytte og ikke gjette. Dette begynner vi virkelig å høste frukter av nå og denne dagen vant vi klassen med 1. plass, 1. premie og CERT! Da øyner jeg muligheten for at vi skal klare championatet i løpet av året da vi nå manlger "bare" ett CERT. 

 

1. premie, klassevinner og CERT! Rosetten skal vi få ettersendt. 

 

Ariel er nå kommet dit jeg var med Darrel for få år siden - det er sååå vanskelig når ting blir så alvorlig at da må man tenke hardt altså! Hun gjør rene og pene øvelser, men alt av fart og attitude ligger igjen utenfor ringbåndet så vi sanker stort sett 2. og 3. premier. Vi tar ikke det så tungt og fortsetter å starte til vi finner vår rutine, vår boble og til det løsner. 

 

"Hæ? Gøy i ringen? Du snakker om a? Har det gøy uttafor jeg!"

 

Som tradisjon tro var vi i år også på Schäferhunduka på Sølen. I år valgte jeg SPH (sporhund) med Ariel og det er et valg jeg er så innmari glad for at jeg tok. En utrolig nøye og detaljorientert instruktør med en enorm verktøykasse å ta av når det gjelder ulike finesser med sporhundarbeid. Målet mitt for kurset var å få ned farten, bedre arbeid i vinkler og mer korrekte dekkmarkeringer. Og akkurat dette fikk jeg god hjelp med pluss litt mer. Vi har kun gått i skogen så jorder, gress, grus og asfalt var helt nytt for oss begge to men vi klarte det! Nå har jeg en konkret plan å jobbe etter samt hvordan jeg bedre kan planlegge sporene mine. Bare gleder meg til neste år allerede!

Her er album med bilder fra Sølen: https://goo.gl/photos/jjqA9Tv1jtSf1yFw9

 

Da vi kom hjem fra Sølen fikk vi besøk av Darrels sønn Perfect Image Iceing On The Cake, Yaro, på 8 uker. For en utrolig herlig og frimodig valp! Yaro er solgt til Sverige og vil nok vise poter både i utstillingsringen, LP, rally og forhåpentligvis bruks også. 

Perfect Image Iceing On The Cake - Yaro

 

Til høsten har jeg fått bestilling på to helgekurs - ett i lydighet hos Trysil Hundeklubb og ett i Rallylydighet hos NschK. avd. Hedmark. Info om kurs m.m finner du her: http://www.aquacollie.com/413990893