1. jan, 2017

Nyttårsblogg

Nytt år og da er det tid for enn oppsummering og evaluering av året som gikk og å legge planer og sette mål for året som kommer. 

 

På akvariefronten så har det vært nedtrapping på antall kar. 100 literen ble avvikklet og donert til en god venn. Har også vurdert flere ganger om jeg skal tørrlegge akvariehobbyen helt, men hver gang så ombestemmer jeg meg når de titter på meg med trutmunn og tigger mat. Joda, fisk har også personlighet og sjel.  Vi får se til sommeren igjen hvordan det blir... En koselig hobby og ett pent møbel, men jeg merker at tiden og interesssen ikke lenger strekker til at det prioriteres i samme grad som tidligere. 

 

På kattefronten så er nå trekløveret komplett igjen etter at Tony flyttet inn nå i november. Han er supersnill, kommer godt overens med Cat og Hina, blitt fortrolig med hundene og føler seg hjemme her nå. Cat er 13 år og har vært hos veterinæren for en ordentlig seniorsjekk. Alle prøver var fine og det eneste som var å kommentere var litt begynnende tannsten på de bakerste jekslene. Håper han holder på formen og blir med oss noen år til. 

 

På hundefronten har det skjedd mye! Endelig fikk jeg tatt min NKK trinn II lydighet! *Phu!* I tillegg oppfylte jeg kravene og ble godkjent Rallylydighetsinstruktør. Veldig ålreit å ha det formelle på plass og at man har en organisasjon i ryggen. Har veldig lyst til å fullføre Trinn II bruks i år, men dessverre setter økonomien min en stopper for det i år også.

 

Jeg har trukket meg fra alle verv og oppgaver i organiserte hundeklubber før tiden for eventuelt gjenvalg var inne. Har kun ett verv som vara som utgår ved kommende årsmøte. Bakgrunnen for dette valget er litt sammensatt, men etter ca 15 år sammenhengende sittende i ett eller annet verv i en eller annen klubb var begeret mitt nå fullt og motivasjonen tom. Det er mye jobb og mye ansvar basert på samarbeid innad i styret og ut mot og med medlemmene. Dette krever mye tid som går utover egne interessser, egen tid og ikke minst egne hunder. Dessverre er det noe i utsagnet at utakk er verdens lønn og dette viser seg dessverre i form av at en del er mer opptatt av å sitte på sidelinjen og kritisere de som prøver å dra lasset enn å selv bidra konstruktivt på en eller annen måte. Når ting blir litt for tungt, motbakkene litt for bratte og samarbeidet litt for tynnt begynner det å koste mer enn det smaker. Da man ikke lenger kan stå rakrygget og sterk ut mot medlemmene synes jeg det er en ærlig (og kanskje nødvendig) sak å overlate roret til andre krefter. Jeg har fått forespørsler om nye verv for nye perioder, men inntil videre ønsker jeg nå å bare være ett vanlig medlem. 

 

Med egne hunder er noen mål oppnådd mens andre er vi ikke kommet helt i mål med. Noen mål ble også revurdert og endret i løpet av året. 

Mål for Jimmy i 2016:

* Norsk utstillingschampion - i boks!

* RL1 - i boks!

* Opprykk og debut i klasse 2 i rally - i boks!

* Godkjent RRP1 - avskrevet da vi ikke får trent nok

Mål 2017:

* RL2

* Opprykk og debut i kl 3 i rally

* Dansk eller svensk utstillingschampion

 

Mål for Ariel i 2016:

* AD - i boks!

* Opprykk til LP II - i boks!

* RL1 - i boks!

* Opprykk og debut i kl 2 i rally - i boks!

* Norsk utstillingschampion - den gikk skeis gitt...

* Debut i NBF D - vi fikk ikke plass på trekning

Mål 2017:

* Norsk utstillingschampion

* Debut i NBF D 

* RL2

* Opprykk og debut i kl 3 i rally

* LP1

* Opprykk til LP3

 

Darrel:

* Debutere i FCI3 - i boks!

* Opprykk NBF B - i boks!

* Internasjonal utstillingschampion - det gikk ikke gitt...

* Debut og godkjent RSP3 - utgikk pga utstillingsmålet

Mål 2017: 

* Norsk lydighetschampion

* FCI3 uten null

* Opprykk NBF A

* Debut og godkjent RSP3

* RL1

 

2016 har vært ett år fullt av nedturer og selvfølgelig (heldigvis) noen oppturer for meg personlig også. Året startet med rehabilitering i 3 måneder gjennom Frisk. En periode hvor jeg ble mer bevisst på egne valg som påvirker både den fysiske og ikke minst den psykiske velværen min. Men også hvordan jeg bedre kan akseptere og håndtere ting jeg selv ikke kan påvirke slik at ting blir litt mer levelig å ta med seg. Forhold til mennesker rundt meg har også vært en berg og dalbanetur. I noen forhold har avstanden blitt større, i noen forhold har man fått nye øyne. Noen nye bekjentskaper og vennskap har også oppstått. Også har jeg klart å prioritere huset mitt så langt økonimien har gitt spillerom for det - målet om å få fullført fargeskiftet på huset og gjøre ferdig noen påbegynte prosjekter er i mål. Målet for 2017 er å fortsette med å gjøre ferdig påbegynte ting. Etter å ha bodd her nå i 8 år så er jeg kanskje i mål om 8 år? 

 

 

Jeg begynner å kjenne at det nå blir tyngre, vondere og mer sårt at jeg ikke har kontakt med mine sønner. Nå er det 2 år og 4 måneder siden jeg sist så de. Heldigvis har jeg dyrene mine, interessene mine og ikke minst den fantastiske arbeidsgiveren min som gjør at hverdagen går sin gang og at livet på en måte går videre. Jeg har kommet dit hen at jeg må akseptere tingenes tilstand og ikke påta meg ansvaret for andres valg, men håpe og tviholde på troen om at en dag vil de også være modne nok til å kunne ta egne og selvstendige valg. Det eneste jeg kan håpe på er at de har det bra, at de har det bra med seg selv... Men det er vanskelig. Og vondt. 

 

I 2017 skal jeg fortsette å prioritere valg som er sunne for meg. Ta hensyn til egen helse og prioritere ting, tid og mennesker som påvirker meg positivt. Rett og slett fortsette å ta avstand fra "intriger" og energityver. Prioritere kvalitetstid med mine egne dyr, stille opp for de og det som gir meg positiv energi tilbake og ikke minst bare nyte livet noen ganger med å bare sitte på ræva og kose meg med strikking. Med god samvittghet. 

 

Godt nytt år!