15. aug, 2016

Utstillingshelg og ny Norsk Champion!

Lørdag var Jimmy påmeldt NJFF sin store, årlige utstilling i forbindelse med Jakt- og Fiskedagene i Elverum. Det var faktisk hele 8 buhunder påmeldt så da Jimmy både bestemte seg for å kaste pelsen og ikle seg slitt-lodott-habitten OG frese rundt i en nyslått hundegård slik at han dermed også fikk mintgrønne bein, så var jeg ikke akkurat direkte optimist kan jeg trygt si... Vel, gutten ble badet og jeg bestemte meg for at dersom han ikke så ut i måneskinn på morran så fikk utstilling bare være utstilling, men heldigvis så så han grei ut etter litt forsiktig børsting så vi dro.

Det var tre hannhunder og fem tisper påmeldt for dommer Per-Harald Nymark med dommerelev (som jeg ikke oppfattet navnet på). Jimmy var superdupermega flink og gjorde en god jobb selv om han var veldig mentalt sliten etter tre timers venting og rusling rundt på Prestøya. Han viste seg godt, løp pent og ryddig og sto som en drøm med logrende hale. Resulatet ble Ekcellent, CK, CERT og 1BHK - og dermed ble han endelig NUCH! Det smakte så innmari godt etter at han har stått fire ganger som nr. to med reserve certet og en gang som nr. to med CK på NKK-utstillinger. 😀🙃💋

Mens vi ventet på at tispene skulle bli ferdige begynte ett forferdelig bråk litt lenger bort som hørtes ut som rene motorsakmasakeren. Jimmy ble livredd så jeg måtte jobba ganske heftig med å få han ned på landejorda igjen. Lenge siden han har blitt så skremt, men det gikk relativt fort over. 

I BIR og BIM-ringen hadde han roet seg ned igjen og fortsatte i samme tralten som før - rolig, fin og ryddig gutt og jammen meg så ble han BIR!

Vi måtte løpe inn i grupperingen som begynte med en gang vi var ferdige og da startet de opp igjen med både motorsager og speakeranlegg så han ble litt urolig og bjeffete, men han må ha klart å vise seg ok frem for jammen meg ble han plassert som BIG3 i ei gruppe med syv hunder! Juhu! 

Jimmys kritikk: "5 år, hanne, sterk bygget, utmerket type, maskulint rasetypisk hode, velutviklet kropp, god benstamme, gode poter, godt hårlag, stødig gemytt, harmoniske bevegelser."

 

Søndag var både Ariel og Jimmy meldt på NKK Lillehammer hvor begge sto for championatet. Igjen. Begge to hadde møtetid kl. 10.00 på hver sin side av plassen, men heldigvis var Anki hyret inn som handler for Jimmy. Og for en fin jobb de gjorde! Jimmy fikk Ck (og egentlig certet) og ble 3BHK. 

Jimmys kritikk: "Middels stor. Maskulin hann. Meget god type. Godt hode, kraftig skalle. God overlinje. Vel plassert, vel båret hale. Normale vinkler. Meget gode bevegelser. Sporer på bakbeina."

 

Ariel var litt "off" og hadde mer lyst til å bare sitte i stolen min å titte på livet, men hun jeg synes hun viste seg frem helt ålreit. Litt uvant da hun vanligvis er litt "all over the place". Dessverre hadde dommeren ombestemt seg fra forrige gang hun dømte henne og ga henne cert og BIM til at hun i dag bare fikk VG og dermed fikk hun sin første blå.

Ariels kritikk: "3 år. Tispe m/ feminint hode. Bra uttrykk i øynene. Parallelle linjer i hodet. Noe fattig underkjeve. God hals. Ønsker mer stabil overlinje. Bra forbryst. Steil skulder. Noe lang i lenden. Utmerket ben + poter. God pelskvalitet. Ønsker noe mer driv i bevegelsene."