2. apr, 2016

Skogstrollet har våknet

Hyggelig å få medlemsbladet til NCK i posten i går hvor intervjuet av meg fikk hele to og en halv side! Artig å få vist frem at collien faktisk har en real og god sjanse til å vise seg helt ok frem innen brukshundsporten, så jeg håper intervjuet gir flere collieeiere motivasjon til å prøve hundene sine i skogen. Det er jo så gøy og hundene vokser jo så på det!

 

En annen gledelig nyhet som skal stemmes over på årets GF er å registrere langhårsvalper etter korthårsforeldre som det de genetisk er - som langhår. Nå registreres de som korthår med pelsavvik og før det ble de registrert med avlssperre. Verden går fremover og korthåren trenger dette bl.a for å ikke få ødelagt sin egen pelskvalitet dersom det kun skal avles på "pure smooth"-genet. Og håper virkelig at noen langhårsoppdrettere ser den helsemessige gevinsten ved å bruke noen av disse i sin avl da bl.a HD-statistikken på korthåren er mye bedre enn på langhåren. Personlig ville jeg ha valgt en langhår etter korthårsforeldre, men det har jo vært uaktuelt da disse ikke kan stilles og dermed ikke kan oppnå championater i andre grener heller. Juhu!

 

I min iver etter å komme meg ut på konkurransebanen igjen er Ariel nå påmeldt sin første brukshundkonkurranse i NBF D-spor og Darrel i C-spor. Både gleder og "gruer" meg litt, men det er jo akkurat sånn det skal være. Det skal krible litt og man skal tørre å starte selv om ikke alt sitter inne og er ferdig. 

 

Prøver så godt jeg kan å jobbe Ariel startklar til LP også, men jeg må innrømme at ett par dommere har tatt litt piffen fra meg. Og så er det litt trått å komme seg ut å trene noe annet enn bruks da jeg ikke har noen LP-entusiaster å dele lidenskapen og detaljene med. Men får vi det til i bruksen så blir nok terskelen til LP-ringen lavere regner jeg med.

 

Darrel er snart startklar til FCI3 igjen. Har hatt god nytte av fremadsendingen i RIK så å sende han ut til ett ikke-synlig punkt før ruta har gått som smurt. Vi jobber med å få en bedre innkalling og å få "sirkus øvelsen" ferdig. Vi få se om vi prøver oss i juni på hjemmebane. 

 

Jimmy skal starte i rally men hittil har alle stevnene kollidert med andre avtaler, men plutselig er vi der en dag. Gleder meg faktisk til å starte med han igjen da han virkelig fortjener å få være en aktiv hund med konkrete arbeidsmål.