16. mar, 2016

Max og trinn II

Tirsdag kom Max, sønn av Jimmy, på 10 mnd til oss. Max har vært en liten utfordring i en aktiv familie og hadde utviklet noen slitsomme vaner som bl.a. biljaging og andre buhund "spesialiteter". Max ble solgt/omplassert til ei som hentet han på søndag, men han ble litt for mye for henne også så derfor havnet han oss meg for ei ukes evaluering.

 

Max viste seg å være en veldig enkel fyr, men manglet litt på grensesetting, ro og hva livet dreier seg om for en firbent, ung herremann. Han fikk sine daglige turer langs RV2 med godt resultat, tok tegninga fort om at inne herjer vi ikke og at gneldring på ting og tang ikke er noe særlig ålreit. Han var med meg på jobb og taklet bymiljøet på Hamar med storisk ro. Siste dagen han var hos meg var han også med som eksamens hund for de som avla eksamen til trinn I. Riktignok bjeffet og bar han seg fælt, men han roet seg da han erfarte at det skjedde ingenting til tross for iherdige forsøk på oppmerksomhet fra både tobente og firbente.

 

Mandag dro han til sine oppdrettere og viste like god og fin oppførsel der. Max skulle være hos de til hans nye eier kunne komme å hente han i løpet av uka, men allerede tirsdag satt han i bilen til sin nye eier på veg til Telemark. Masse lykke til begge to!

 

Denne vinteren har jeg endelig fått tatt tak i min videre utdanning innen NKK og har nå avlagt og bestått eksamen i trinn II lydighet! Yes! Godt å ha papirene i orden.🙂