23. feb, 2016

Motivasjon er en fin ting å ha

Juhu! Etter å ha vært i sånn tilnærmet dvaletilstand med minimal lyst til å trene hund, har plutselig motivasjonen ramlet ned i fanget mitt igjen. 

Det skyldes nok både fremgangen i rallytreningen med alle tre, trivelige treningskompiser i "feferklubben" og ikke minst en veldig inspirerende gjeng som jeg tar trinn II sammen med. Å omgås kunnskap og positivitet gjør underverk!

Har børstet støv av ett par øvelser som Darrel synes er litt vanskelige og plukket de helt fra hverandre og fokuserer kun på å bygge opp motivasjon og fart. Øvelsene er apportdirigering hvor han synes det å måtte innom kjegla er noe herk og innkalling med stå og dekk hvor han låser seg på kjeglene som betyr momenter så da blir det veldig vanskelig å løpe fort gitt.

Apportdirigeringen deler jeg opp i to - enten så trener vi dirigering ved at jeg plasserer han ved kjegla eller så trener vi frem til kjelge selv om apportene legges ut, men ikke i samme økt. Ser ut som om det kan løse utfordringen hans så takk til Anne for super påminnelse!

Innkallingen deler jeg vel egentlig ikke opp, men har tatt to store skritt tilbake med å sette opp kjeglene og kun belønne at han kommer. Planen er å kjøre det slik noen uker og muligens overraske han med kun ett av momentene en sjelden gang. Om jeg er konsekvent og holder meg til planen så vil nok dette løsne igjen.

Har også så smått begynt på de nye øvelsene i Eliteprogrammet (FCI Kl 3) og tror det skal gå ganske greit, men vi trenger litt hjelp med de nye fellesøvelsene så da blir det kurs hos Stovner Hundeklubb neste helg - gleder meg!

Ariel begynner å bli litt mer konsentrert på foten, men vi har fremdeles en lang veg å gå der. Men vi skynder oss langsomt. 

Jimmy er sykemeldt frem til mandag da han måtte fjerne en kul på ene frembeinet sitt. Har ikke fått svar på prøven av den enda, men veterinæren har ingen mistanker om at den er noe skummel.

Forberedelser til grunnkurs i Trysil og FP-kurs på Løten er også i boks og tid prøves å finnes til forespørslen om både kurs og treningstimer i en annen klubb. Kabalen går som regel opp.

Tada!