2. jan, 2016

Nyttårsblogg

Om jeg husker riktig fra ett år tilbake så skulle 2015 bli ett rolig år på hundefronten og jeg skulle prioritere å gjøre ferdig påbegynte husprosjekter. Vel...slik ble det ikke da det har gått i 120 med hund og 0 på hus. Eller jeg fikk da malt ett strøk i carporten og laget meg jordbærkasse (som da ikke var en av tingene som sto på påbegyntlista...). 

 

Året startet jo med den aller, aller, aller beste nyheten jeg noensinne kunne få da Darrel ble friskmeldt og det ble konsantert at han IKKE led av noen sykdom, men kroppen hadde klappet sammen av skaden i nakken. Så da måtte jeg jo bare bruke året på å starte litt med han bare for å sjekke ståa lissom. 👍

Første ting på planen var comeback i utstillingsringen og det ble på NCK's hovedutstilling hvor han slo til med storeslem da han ble beste hanne og BIM! Og ikke nok med det så tok han sitt tredje Cacib på NV i år og ble andre beste hanne. Vakre Diamanten det!

Til tross for at det var tre år siden han hadde startet i LP og avsluttet med opprykk til Eliten så hoppet jeg i det - det var jo ikke så himla nøye hvordan det gikk da jeg bare ville vite hvordan ståa som sagt var og han kunne momentene. Planen var å starte noen ganger i løpet av året med mål om å oppnå merket, men det gikk glattere enn jeg noensinne hadde turt å håpe på - merket fikk vi andre gang vi startet og 1. premien klarte vi på tredje forsøk. Så nå jobber vi med å lære inn de nye øvelsene og tar sats på å starte igjen til sommeren.

Siden han klappet skikkelig sammen på ett RIK-stevne så meldte jeg oss på RSP2 kun med sporet som statusmål. Gutten er tilbake der han var før skaden og sikret opprykk til RSP3!!!

Selvfølgelig så ville jeg sjekke om han faktisk var skikkelig i form igjen så vi meldte oss like godt på Utholdenhetsprøven. Og gutten var sprek nok til å henge med alle feferne og fikk sin AD-tittel.

 

Med Ariel har jeg ikke hatt noen klare mål og planer med da jeg har manglet litt motivasjon til å jobbe med en hund som ikke er min og som det var litt usikkerhet rundt om hun ville bli det og eventuelt når, men vi har da løpt noen venstresvinger som har resultert i to Cert, en BIR og en BIM. Pen er a vettu! 

Vi prøvde oss en gang til i LP. Og det skinte godt igjennom at hun ikke var godt nok mengdetrent og syntes det ble fryktelig vanskelig å jobbe når det ble så alvorlig. Men hun har vist at hun har virkelig potensialet og plassserte seg sammenlagt som nr. 2 på LP-cupen i år selv om vi kun fikk deltatt to ganger! Er håp i hengende snøret da.

Årets store happening med Ariel var at hun endelig ble bare, bare min i sommer! Og vi toppet det hele med å kaste oss med på en Ferdselsprøve uten å egentlig være klare, men den besto hun med glans og fikk dermed sin velfortjente BH. 😀

 

Året med Jimmy har bydd på noen skikkelig oppturer en gedigen nedtur. Gutten rasket med seg nok en gang to reserve Cert og står fremdeles for championatet, men han er blitt en drøm å stille ut!

Vi startet også i LP som ble en utrolig trasig opplevelse. Han tok helt av! Dessverre får man IKKE poeng for bjeffing og faenskap i ringen gitt... Da var det på tide å stikke finger'n i jorda og innse at han har absolutt ingenting i en LP-ring å gjøre. Jeg orker rett og slett ikke å jobbe mer med lyden og forventingsfrustrasjonen hans da det bare ender opp i at jeg blir sint og møkklei hele bikkja. Så den "karrieren" hans er over for godt. 

Vi får trent alt for lite rundering til at vi har fått startet i det og tåfisspor synes han er bare sååå kjedelig. Og blodspor har jeg rett og slett ikke hatt tid til å prioritere (egentlig en innmari dårlig unnskyldning...). Men vi kastet oss med på ett kurs i Rallylydighet og der fant jeg nok grenen for han - han rekker ikke å kjøre seg opp i forventinger og synes det er så innmari dødskult når det skjer noe hele tiden.

Jimmy har også hatt besøk av tre fine gule damer i år. Det ene besøket resulterte i syv små kuler som det har vært utrolig morsomt å få besøke og å følge med på. Besøk nummer to ble ett bomskudd mens besøk nummer tre er litt tidlig å si om det bærer noen frukter av enda. Det vet vi mer om om ett par uker tenker jeg.

 

Miaprupp er bare Miaprupp. Og det er hun innmari god på! I sommer opplevde jeg min store skrekk. Eller jeg har egentlig aldri tenkt over det annet enn at jeg har hørt historier om andre opplevelser av små hunder som blir tatt av store. Etter over 25 år som hundeeier var det min tur til å oppleve at min hund ble uprovosert overfallt av en løs hund på tur gjennom parken. Mia gikk ved siden av meg i bånd og ble knøvlet av en boxer som kom løpende. Resultatet er ett ødelagt kne. Kneet et nå permanent ute av ledd og vil aldri bli bra igjen uten operasjon, men siden hun er så liten og nett og er helt smertefri har jeg valgt (i samråd med veterinær) om å ikke operere henne. Åjadda! Jeg har også fått min dose av "sånne småbikkjer provosere jo de store" osv... 😠

 

Sånn utover det så har året gått med til å ha noen kurs, en del privattimer med hyggelige tilbakemeldinger, gått en del kurs med egen hund, tatt FP-instruktør og Sporleggerkurs via NschK. og ENDELIG fått ut finger'n og begynt på NKK Trinn II LP. Ja, også har jeg kjøpt meg campingvogn faktisk! Og jeg som aldri har kjørt med tilhenger en gang lissom. 😲 Ett nytt akvarium er også i hus *minnes plutselig noen tanker om å avvikle ett kar...* Noen nye typer ciklider er kommet i hus (sjokolade og grønn dvergacar) og Eplesnegler. Er nok like uhelbredelig den litersyken som hundegalskapen. En katt mindre er det dessverre blitt her også da Indy (Stumpeline) forsvant sporløst i midten av juni og er ikke blitt sett siden. Dessverre sånt man må regne med med katter, men hun var av den typen som maks var ute ett par timer før hun ville inn på dronningplassen sin.

 

Vel, hva skal vi finne på for noe i 2016 da?

Mindre hundeaktiviteter blir det vel ikke da tre kurs allerede er booket inn før mai og flere er etterspurt... Huset gjør seg sikkert ikke ferdig selv i år heller men, men time will show. 

Darrel - planen er å starte i det nye Eliteprogrammet, RSP3 og NBF C spor. Vi skal jobbe så godt vi kan mot Cert i bruks da jeg ikke har noe stor tro på at vi skal klare ett LP-championat. Frister litt å ta noen turer over grensen også for å jakte på det siste CACIBet også.

 

Ariel - planen er å starte RSP1 og kanskje NBF D spor. LP blir det helt sikkert ett stevne eller to av også, men vi skal prioritere å jakte på storCertet og N UCH. Vi skal også ta Utholdenhetsprøven slik at hun også får AD'n sin.

 

Jimmy - planen er å starte i Rally i løpet av våren også må vi jakte videre på stor Certet og N UCH. Den som gir seg er en dritt! Drømmen er jo å få trent såpass at vi får startet i RRP eller NBF D Rundering.

 

Blir begrenset med kursdeltakelse på meg i år. Det blir rett og slett for dyrt. Får jo rent bakoversveis da man ser på prisene rundt omkring! I år har jeg svidd av nok penger på kurs - både gode og lærerike, men også kastet noen kroner ut av vinduet... Er ikke gull alt som glitrer har jeg erfart samtidig som de som går for å være mindre "gode" faktisk har vært matnyttige lell. Men det er vel sånn verden er - noen liker druer mens andre foretrekker rosiner eller noe i den duren...

 

Nå går jeg inn i det siste året jeg har som sittende i to verv i to ulike klubber så når min tid er ute der så takker jeg nok for meg i organisert klubbarbeid etter ca. 12 år sittende i ulike hundeklubbverv. Veldig moro og givende men også veldig tidkrevende og til tider en utakknemlig "jobb".  

 

God nytt år!  😀