22. okt, 2015

NV 2015

I år var det Norsk Vinner i Vikingskipet på Hamar og jeg hadde da ikke sjekket hvilke dager hvilke raser skulle stilles men bare antok at gruppe 1 og gruppe 5 var på motsatte dager som det ofte er. Vel...det var det ikke så jeg fikk ett lettere panikkanfall da jeg så at alle tre skulle stilles på samme dag med kun to timers mellomrom på oppmøtetiden. Men Anki reddet meg som vanlig med å stille opp som handler for Jimmy mens Darrel skulle stilles av Hermann. Da hadde jeg kun Ariel å konsentrere meg om. Deilig med så snille og hjelpsomme folk altså! 👍

 

Hermann og Darrel var først ut i championklassen og den vant Darrel med en flott kritikk og CK. I hannhundklassen ble han slått av veteranhannen, men en 2BHK og dermed sitt tredje CACIB er jo dritbra på en så stor utstilling! Dommer var Thomas Rohlin.

 

Darrels kritikk:

"5 år, utmerket storlek og type, god lengde i hode, flat skalle, godt neseparti, mørke snille øyne, gode litt brett plasserte ører, gode kroppsproposjoner, alt i balanse, god hals, meget god benstamme/bryst, gode vinkler foran og bak, god hale, meget god pels, beveglser gode fra siden, tilstrekkelig sett foran og bak, utmerket temperament"

 

Ariel sto for championatet i en stor åpen klasse og plasserte seg som nr. 5 med Excellent og en fin kritikk. CK ble kun delt ut til de tre beste og det er helt greit - hun fikk ikke blått. 😀

 

Ariels kritikk:

"2 år, meget god storlek, langt godt hode, god flat skalle, godt neseparti, tilstrekkelig underkjeve, mørke øyne, litt brett plasserte ører, meget gode kroppsproposisjoner og hals, meget god benstamme/bryst, gode vinkler foran og bak, god hale, god pels, bevegelser gode fra siden og forfra, litt trang bak, utmerket temperament"

 

Det gikk kjappt og greit så vi hadde god tid på oss til Jimmy skulle i ringen, men veldig deilig at Anki luftet og hentet han inn i hallen slik at jeg rakk å pakke sammen colliene og legge de i bilen. Jimmy står fremdeles for championatet, men nå var jeg forberedet på Very god og håpet på Excellent da han var totalt, og da mener jeg virkelig, virkelig totalt, avrøytet. Jimmy var alene i åpen klasse og fikk faktisk både Excellent og CK! I hannhundklassen plasserte han seg "dessverre" som nr. 4 med sitt 4. Reserve Cert, men tatt alternativet i betraktning så er jeg superfornøyd. Dommer for buhund var Perttu Sthålberg. 

 

Jimmys kritikk: 

"Utmerket type og proposjoner, maskulint hode, bra ører, vakker reisning og bra overlinje, velvinklet, bra hale, effektive bevegelser"

 

Så får vi se om vi klarer å få has i det Storcertet neste år...