14. okt, 2015

LP-stevne

I helgen hadde NschK avd. Hedmark LP-stevne for alle raser og alle klasser med Lene Berntsen som dommer. Fint og koselig stevne med god stemning i og rundt ringen, men ett stevne jeg angrer litt på at jeg startet på. Men, men...

Hadde bare meldt på Darrel i Eliten og for den dommeren som egentlig var satt opp, men da det ble så få påmeldte ble den dommeren avbestilt. Kroppen var tung og vond, humøret sånn bare normalt men jeg syntes ikke det var GØY å gå i ringen. Dessverre/heldigvis (alt ettersom man ser det...) så er Darrel en så førermyk hund som speiler meg - er jeg av og går på autopiloten så er han av og demper.

Fellessitt - 0 la seg ned i det jeg gikk i fra

Fellesdekk - 6,5 treg ned, lå urolig og dobbeltkommando opp

Fvf - 7 - egentlig en veldig bra fot, men han gikk seg opp så det kom lyd på springmarsjen

Z'n - 7 skjeve momenter og en ikke bra fot iflg. dommer, jeg selv var fornøyd med den øvelsen da jeg følte at han nå var sikker i momenten

Innkalling - 5 Fart??? Nei, det har vi ikke hørt noe om og så stoppet han ved kjeglene selv

Ruta - 6 tjuvstart til markør, min stå-dekk ble tolket av dommeren dit hen at han tenkte dekk selv samt at han snuste litt i ruta. Jeg tar ikke det så tungt for jeg selv er fornøyd med øvelsen kontra hva han har vist før.

Apportdirigering - 0 Låste seg på apporten og da valgte han bort markøren

Metall over hinder - 7,5 for stor bue inn...

Neseprøve - 8

Avstand - 0 sitt var første moment og det hadde han i hvertfall IKKE tenkt til å gjøre...

Ja, ja det ble da 145,5 poeng og vår første 0. premie men det er helt greit for en så streng dommer på en så sånn der dag. Jeg vet hva vi er gode for når vi koser vårs i ringen så dette tar vi igjen senere. 

Angre litt på at jeg ikke startet med Ariel, men jeg tror det er klokest å vente litt til slik at vi får bygget opp litt mer trøkk og attitude. 

Ellers har jeg begynt å lære inn de nye øvelsene i det nye regelverket på begge to og det går faktisk veldig greit. Darrel digger jo nyinnlæring så alt nytt er jo moro synes han da. Utfordringen vår kommer nok mest på de nye fellesøvelsene i Eliten da han synes det er ubehagelig å måtte jobbe så tett med andre hunder oppå seg, men vi skal finne nøkkelen på den også.