31. mai, 2015

Back in buisness og noen tanker om fremtiden

I går arrangerte NschK avd Hedmark FP og RSP på Løten. Darrel har vist fine takter i både spor og felt etter at vi begynte så smått å trene i skogen igjen i høst. Spesielt har det vært deilig å se at han har fått tilbake motivasjonen og mestringsfølelsen i sporet. Det er utrolig deilig å vite at jeg bare kan konsentrere meg om å henge med og stole fullt og helt på at han vet hva han skal. Fristelsen var derfor stor å teste det ut i konkurransesetting igjen - vil mine nerver ta over slik at han melder seg ut igjen eller er vi virkelig tilbake i gamet? Eneste måten å finne ut av det på er jo bare å starte så som sagt så gjort.

Vi startet i RSP2 vel vitende om at vi mister mye poeng i lydigheten grunnet manglende innsitt i front og helomvending feil veg, men om han viser det samme som han har gjort på LP-cupen og på debuten vår i Eliten så regnet jeg med at vi skulle klare å hangle oss gjennom med nok poeng til de 70 vi må ha for å få bestått. Det er tross alt jobben i skogen som var målet for dagen.

Prøvene starte med vesenstest for alle kl. 10.00 og den besto vi med glans. Darrel er uberørt av tregning, folk og scanner som seiler opp og ned nakken.

Selve lydigheten overrasket meg litt på både godt og mindre godt. Darrel slang ut snuta og tok noen gode magedrag ett par ganger under fvf så jeg smalt på ett par kommandoer. Jeg hadde absolutt ingen godfølelse og følte ikke at han var med i det hele tatt, men det hadde vist sett bedre ut enn hva jeg følte. Og han husket RIK-helomvendingene! Sitt under marsj, dekk under marsj med innkalling og stå under marsj overrasket meg da han tydeligvis var mer på nett enn jeg hadde følelsen av. Apportøvelsene gikk også bra bortsett fra at han subbet borti hinderet. Fremadsendingen var nydelig og dekken helt uten snusing. Vi endte opp med 88 av 100 poeng med predikatet God (80-89 poeng) Jeg fikk klar beskjed fra dommer Åge Bergmo om at den lydigheten skulle jeg absolutt være fornøyd med (ellers skulle jeg få juling) da vi mistet nesten ett helt predikat pga feil innsitt. Hey! That's my man i regnvær og med to løpetisper på plassen!

Sporet skulle ligge i 1-2 timer så vi ble med ned til Myklegard for å se på de som skulle gå opp til FP. Ariel var med som passerende og møtende hund i prøven. Kjempemoro da hun ikke har tatt prøven selv enda.

I skogen startet vi med feltet - 50X50 meter, 4 gjenstander og med 5 minutter til rådighet. Darrel visste godt hva han skulle og hadde på nesen hele vegen, dekket feltet godt og fant alle fire under 4 minutter under å tygge ved avlevering. Stupide meg klarte å legge hånda på rumpa hans en gang slik at vi endte opp med 59 av 60 oppnåelige poeng og høyeste predikatet som er Fremragende.

Så var det sporoppsøk og gosj for en jobb vi har å gjøre her! Eller jeg har for jeg rotet og knøla noe så jævelig til for han. Han fant sporet men tok bakspor. Jeg skulle da ha stått rolig, fått han inntil meg og sendt han ut motsatt veg. I stedet tråkket jeg rundt meg selv og lot han virre rundt i lina. Heldigvis fant han riktig veg uten påsett så vi klarte å hanke i land 10,5 poeng av 20 oppnåelige og fikk dermed predikatet Tilstrekkelig. *Phu!*

Selve sporet var på 800 meter, 6 gjenstander og med 45 minutter til rådighet. Darrel toget avgårde i kjent stil, dekkmarkerte på den ene etter den andre pinnen, mistet sporet en gang men tok det fint opp igjen og fant slutten uten problemer. 5 av 6 pinner på 14 minutter! Dæven døske for en hund!! Dette ga oss predikatet Særdeles god!

Sammenlagt ble det 184 poeng i skogen og sammen med lydigheten ble det 272 poeng, SG og dermed opprykk til RSP3! Fy flate for en bekreftelse jeg fikk - Darrel er tilbake for fullt og han digger det!

Dagen i går har fått meg til å gå inn i tankeboksen og Darrels fremtid som konkurransehund. Det jeg tenker på da er det med innsitten - skal jeg hente frem igjen insitt i front og gå for den eller skal jeg fortsette med direkte innsitt som han har i dag?

Insitten i dag er ikke god - han tar en stor bue ut til venstre på alle avslutninger. Dette får vi mye trekk for i lydighet og det er jo ikke lov i RIK så der mister vi nesten et helt predikat. Uansett hva jeg går for så MÅ innsitten/avslutningen på alle øvelser plukkes fra hverandre og jobbes med for å få de gode nok.

Slik jeg ser det så er det flere fordeler med å gå tilbake til innsitt i front (som han også hadde i LP III): det er lov i alle grener (RIK, NBF og LP), det gjør selve innstitten på plass tettere og bedre da han ikke tar den buen ut, det vil bidra til høyere poeng i RIK og dermed så er sjansen for ett brukschampionat nærmere oppnåelig.

Eneste ulempen med det som jeg kan se et at det er ett moment ekstra som bedømmes i LP.

Tar gjerne imot innspill og tanker rundt dette!