7. mai, 2015

Hegekurs

Endelig fikk jeg anledningen til å delta på nok et kurs med Hege Johnsen! Den dama er superrå og min favorittinstruktør over alle (hele 3 stykker) favoritter. Hege har mange og flotte resultater å vise til med flere hunder over flere år innen LP på landslagsnivå, men det er ikke derfor hun er min favorittinstruktør - Hege er utrolig god på å lese hundefører og har virkelig øyne for de små detaljene som gjør de store forskjellene. Og hun formidler de på en god, enkel og lystbetont måte. Hege er også veldig god på å lese hunden (selvfølgelig) og hva som trigger, demper, motivere og engasjerer hunden.

Denne gangen er det Ariel jeg har meldt meg på med. Rett og slett for å få en god start med å gjøre ting enda mer riktig fra starten av med henne enn det jeg har gjort med de andre. Det som kalles å utvikle seg? ;) Ariel har jeg kommet veldig sent i gang med og hun har ikke vært den som har vært prioritert på treninger, men nå må jeg brette opp ermene og ta fatt på det.

Fire øvelser/momenter plukket jeg ut for den første kvelden:

Holdter i lineføring/fv  - her må jeg lære meg til å ikke bli helt krampeaktig død i venstrearmen når jeg har på line og ikke belønne holdtene før hun faktisk har satt seg ordentlig. Høres kjent ut? Jepp! Har hørt det før... :)

Vendinger i lineføring/momenter - jeg må lære meg å gå sidelengs før jeg kan forvente at hun kan gjøre det. Hun kan bakpartskontroll, bare ikke det og å gå samtidig.

Stå under marsj - her må jeg slutte å veive fingra mine rundt i trynet på bikkja for hun kan stoppe hun! Hahaha!

Innkalling - hun synes fremdelse innsitten er vanskelig så hun begynner å tenke hardt på dette på veg inn og da er det også vanskelig å løpe fort. Mengdetrening på innsitt og full jubel skal vel løse dette etterhvert.

Ellers så lærte jeg selvfølgelig mye ved å observere de andre når de jobbet. Mye av det har jeg selvfølgelig hørt og sett på tidligere kurs meg Hege før, men fytti grisen hvor mange detaljer man glemmer!!!

Ariel er en utrolig morsom hund å jobbe med - hun er kvikk, har snert i kroppen, elsker å jobbe og lærer fort. Utfordringen er, som vanlig, meg så det er i hvert fall ikke bikkja det skal stå på!

Da er det bare å trene på frem til neste kurskveld. :)