31. jan, 2015

Årets første stevne

Årets første stevne var kl II med Jimmy hos Stovner Hundeklubb på Kløfta. 32 påmeldte, to dommere, to ringer og oppmøte kl 08.00. Jadda...vi tok det som en tur og som trening på en ny setting. Trude og jeg lasset inn i bilen og rullet avgårde kl 06.00 - trøtte i trynet men ved godt mot. 

I første ringen skulle alle ha fellesdekk, fri ved foten og dekk under marsj for dommer Stein Nedgaard, før vi skulle gå resten av programmet i den andre ringen for dommer Svein G. Rønning. En helt ny setting for Jimmy og meg så jeg var spent på hvordan vi taklet det, men den som ikke prøver finner ikke ut av det heller.

Fellesdekk - gikk helt greit. Selvfølgelig var det en del bjeffing fra Jimmy, men ikke så mye og intenst som tidligere så vi er på veg! Han spratt opp før kommando på innsitten så jeg smalt på en dekkomando. Dommeren sa at det burde jeg ikke ha gjort for da hadde vi fått mer enn den 5'ern vi fikk, men som jeg sa til han så blåser jeg en lang en i det - vi har en veg å gå med dekken uansett. 

Fri ved fot - what a feeling! Fy tusan som gutten jobba i dag og endelig fikk vi flyten i det og hanket inn 9'ern.

Dekk under marsj - hva kan jeg si? Ett stooort smil da 10'ern kom!

Helhet - 8 pga. lyden i dekken. Foruten det sa dommeren at øvelsene var knallbra!

Det ble nesten 1 times venting før vi fikk gått over i ring 2. Siden Jimmy takler venting veldig dårlig og jeg var usikker på hvordan jeg skulle forberede han på nytt, ble jeg ståeende som ett mehe med bikkja i en hånd og kritikkskjemaet og apporten i den andre ringside rett før vi skulle inn. Smart? Nope! Jimmy svevde under taket og fikk ikke bakkekontakt...

Innkalling med stå - superspeedfart, to kommandoer og fire hundelengder blir en 0 det gitt!

Stå under marsj - en innmari fin og pen øvelse, men når bikkja står og gneldrer raser poengene og vi fikk 7,5. 

Ruta - full fart ut men med tre kommandoer og en fot på rutebåndet så ble det 7.

Apport - knalløvelse, men med full hals ble det 7,5...

Hopp - han holdt kjeft og da kom 9,5!

Avstand - det lukta sååååå godt av kunstgresset at han var helt på bærtur. To kommandoer på første oppsitten som endte i stå, før resten av øvelsen var slik han kan - kjappe, fine skifter men klusset i starten gjorde at vi fikk 6,5.

Helhet - 7,5 pga. myyye lyd. Igjen fikk vi tilbakemelding på at øvelsene er knallgode.

Ja, ja vi ble nr. 17 av 32 og fikk med oss en erfaring og litt lærdom i dag også.