26. jan, 2015

Stille dekk og planer for 2015

Jimmys store klumpfot i både LP og bruks er dekk. Altså han ligger han, men det er jaggu ikke mange hunder som ligger med full hals konstant i to minutter - i FLATDEKK!! Ergo er dette en øvelse vi klarer kun å karre til oss en "sur" 5'er på og som garantert preger oss videre i programmet selv om vi tilsynelatende klarer oss ok.

Vi har på alle kurs hatt nettopp denne dekken, eller mer riktig denne lyden, som tema. Vi startet med å trene i flatdekk fordi han var såpass på alerten på miljøet rundt at han måtte ha en oppgave. Denne oppgaven besto av å trykke haka i underlaget og har fungert tipp topp. Han reiser seg ikke selv om det blir litt uro i rekka. Han er nå trygg i dekken og synes ikke det er skummelt lenger, bare veldig, veldig, veldig vanskelig å måtte ligge helt i ro sååå lenge.

Som sagt har vi hatt dette som tema på flere kurs. Vi har prøvd ut det "enkleste" - klikke i det han er stille og belønne det. Utfordringen har vært at han har ikke holdt kjeft lenge nok til at noen har rukket å klikke i tide... Vi har lagt ut godbiter og ball foran, bak, rundt og både i ro og bevegelse, slik at han har noe å fokusere på uten at det har bidratt til annet enn å dra forventingene opp til himmels. Og hva skjer da? Jo, mere lyd. Vi har lært han å klore seg fast til underlaget ved å "rugge" på han og belønnet i det han har tatt i for å holde seg fast. Noe som i utgangspunktet skulle være enkelt da han er mann. Men noen menn klarer visstnok å gjøre to ting på en gang... Han har ihvertfall ikke noe problem med å gjøre tre ting på en gang - klore seg fast, trykke haka i underlaget OG bjeffe. Supermann sa du?

På ett kurs for halvannet år siden prøvde vi å sette line på han og trene "frysdekk". Altså at vi forsiktig legger litt press på lina og belønner i det han holder igjen (og forhåpentligvis holder kjeft). Jimmy var slettes ikke klar for det for han spratt opp og frustrasjonen (eller hva man skal kalle det...) slo inn for fullt. Da fikk jeg en hund som ikke bare bjeffet og spratt opp, men en som det kokte totalt over for. Og da blir Jimmy myyyyye hund...

Vel, den som gir seg er en dritt har jeg hørt rykter om. Forrige søndagstrening gjorde jeg ett nytt forsøk på fryseteknikken og guess what - han ble liggende og holdt HEEEELT kjeft. Gjett om han fikk baller så det holdt! Ja, tennisballer altså. Vi hadde ett par korte økter i kjelleren i løpet av uka før vi gjorde ett nytt forsøk på søndagstreningen igjen. Og det funker!! *Sender varme tanker til verdens beste Hege som har gitt meg så mange gode råd og verktøy gjennom mange kurs*

Vi har meldt oss på LP II til helga, men jeg regner ikke med at det vil gå på skinner da det er litt vel tidlig. Men jeg aner ihvertfall ett lys i tunnelen om at dekken skal bli lydløs med tiden. Vi kommer ikke til å gå mer enn ett par -tre andre stevner i år så vi får god tid til å mengdetrene utenom.

Ellers har jeg plukket ut tre utstillinger for Jimmy i år (3 X NKK), tre utstillinger for Ariel, meldt på tre kurs med Ariel, planlagt comebackstevnet til Darrel, plukket ut BH og AD for Ariel og AD for Darrel. Da gjenstår det bare å se om planene går i boks eller om det dukker opp andre ting på vegen.

Tada!