25. jan, 2015

Babies on the way!

OK. Nytt år - ny start. Den gamle hjemmesiden min hos one.com ble iflg. de infisert av noen filer med mal fra dem så den er nede. Etter mye att og fram i to måneder med håp om at de kunne slette dette for meg, endte det opp med oppsigelse av deres tjeneste og valg av ny leverandør.

Første blogginnlegget blir om den våte delen av Aquacollies - fisk!

Jeg har fire såkalte Koiscalarer - to med vanlig Altumform og to med slør på finnene. En av hver type har bestemt seg for at rase er rase og fant tonen. De har lagt egg flere ganger før, men den dagen de blir wigglers (eggsekken sprekker og hodet og hale stikker ut) har både foreldrene og akvariets øvrige beboere mumset i seg proteinrike barn. 

Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve å se om jeg kan få frem ett kull. I går fant jeg frem fødekaret og fisket opp eggene. Spenningen var stor da de i dag ble wigglers! Men dessverre er hullene i fødekaret litt vel store så noen av de "svømte" ut i karet og ble mat. Med en bit av ei nettingstrømpe tredd rundt fødekaret så er det problemet løst.

Noen av wigglersene forsvant jo ut i karet mens jeg tredde på strømpa og jeg må si jeg gjorde store øyne - foreldrene fanget opp noen av dem og spyttet dem på plass på pumpeveggen! Uansett blir det veldig spennende de nærmeste dagen om hvor mange som eventuelt overlever.